Så voksen pludselig

Fedme operation – Sygehus besøgene

For at blive godkendt til operationen skal man igennem, nogle sygehus besøg hvor man bliver fulgt af sygeplejersker, læger og diætister. Det er muligt at få “frataget” operationen hvis ikke man følger planen fra sygehuset og ikke taber sig nok inden.

Mit 1. besøg på sygehuset var d. 15/9-17, efter de havde modtaget min henvisning fra lægen. Ved første besøg kommer man til en samtale med en læge, som vurdere om man kan komme videre i forløbet til at få operationen. Jeg var inde ved en kvindelig læge, som spurgte ind til hvorfor jeg ønskede operationen. Hun spurgte om jeg havde læst om operationen og sat mig godt ind i det hele. Jeg fortalt alt jeg viste og havde læst om, samt om hvorfor jeg burde godkendes. Hun blev ret forbløffet over hvor afklaret og forberedt jeg var. Hun sluttede første besøg med at veje mig, hvor efter hun fortalte om hvordan der forventes man taber sig 8% af sin vægt inden operationen.
– Jeg vejede 136,6 kg.! Hvilket betød jeg skulle tabe mindst 11,5 kg inden jeg blev endelig godkendt til operationen. Hun godkendte mig til det videre forløb og jeg kunne nu begynde min vægttabs rejse.

Efter mit første besøg gik jeg hjem og havde EN aften hvor jeg spiste lige hvad jeg ville. – Jeg havde det SÅ dårligt dagen efter!
I hele vægttabs rejsen frem til operationen spiste jeg efter planen og spiste kun noget andet juleaften og nytårs aften.

Kort efter første samtale modtog jeg indkaldelse til 2. besøg d. 6/10-17, denne gang med diætist og en vejning ved sygeplejersken. Ved diætisten havde vi snak om hvordan hun anbefalede jeg spiste frem til operationen, både for at tilvende mig livet efter men også for at tabe mig mest muligt. Desuden gav hun mig en kostplan på max 1200 kalorier om dagen.
Hos sygeplejersken blev jeg kontrolvejet, jeg havde allerede tabt mig 4 kg. Herefter snakkede vi om hvordan og hvorfor kroppen vil reagere efter operationen.

Når man er gået igang med vægttabet, kommer man løbende til kontroller på sygehuset. Det er for at de er sikre på du når dine mål som planlagt. Mit tredje besøg d. 6/11-17 var en kontrol vejning ved sygeplejersken, jeg havde her tabt mig yderlig 400g. Det var ikke helt vildt, men det var at forvente efter som jeg havde tabt mig meget og hurtigt først i forløbet.

Mit 4. besøg d. 4/12-17 var anderledes. Jeg skulle møde fastende da jeg skulle lave en pusteprøve. Denne prøve laves for at tjekke om man har mavesårs bakterier. Da jeg kom ind til sygeplejersken skulle jeg først drikke en kop appelsin juice med noget væske i, der efter skulle jeg puste ned i et tomt reagensglas, hvor hun puttede en prop i og sendte den til analyse. Derefter vejede hun mig og jeg havde siden 6/11 tabt mig yderlige 2,8 kg. Jeg havde på dette tidspunkt i alt tabt mig 9,6kg siden første samtale og vejede nu 127kg. Dette betød også jeg “kun” manglede yderlige 1,9kg.
Sygeplejersken spurgte om jeg ville have en ekstra vejning eller om jeg ville ringe når jeg nåde min mål vægt, jeg ønskede en vejning mere og gerne inden julen. Vi bookede en tid d. 21/12-17 dagen før juleferien gik igang.

5. besøg d. 21/12-17 var en vild oplevelse, jeg havde næsten nået min målvægt jeg vejede 125,2kg. Jeg manglede 100g, hvilket betød hun sendte mig videre i forløbet. Hun fortalte mine næste besøg ville lande i min e-boks, EFTER nytår. Er i klar over hvor langt der er fra jul til efter nytår når man venter på noget så stort?!

Men endelig d. 3/1-18, landede der 3 breve i e-boks. Det første havde en dato for operationen, det andet havde dato for patient seminar og det tredje havde dato for kostvejledning, kirurgisk forundersøgelse og narkose samtale.

Det 6. besøg var et 4 timers langt patient seminar med information, oplæg omkring operationen, besøg og smagsprøver. Det var spændende og interessant alle timerne. Først fortalte sygeplejerskerne omkring kost, risikos, bivirkninger osv.. Derefter kom der en som tidligere var opereret og fortalte om hvordan det hele havde ændret sig for hende og hvordan hun var glad for hendes operation. Til sidst fik vi udleveret en recept på protein drikke, dem skulle vi købe og drikke en af dagligt de første 4 uger. Der var 3 mærker, og 4 forskellige smage. Jeg valgte en af dem med vanille smag, da det smagte lidt af vanille milkshake.

Mit 7. og sidste besøg inden operationen, var først ved diætisten, hvor vi snakkede om hvordan jeg skulle spise de første 4 uger. Det var 2 uger med flydende kost og 2 uger med blød/moset mad. Herefter fik jeg lidt opskrifter og forskellige råd om gode ting at købe ind , før operationen.
Andet besøg denne dag var hos kirurgen som skulle operere mig, her målte han mine ben til støtte strømper. Vejede mig og snakkede om hvordan det hele ville foregå på operations dagen.
Dagens sidste besøg var ved narkoselægen, som skulle snakke med mig om narkos, hvordan det ville forgå og hvordan de ville give akupunktur mod kvalme og ubehag når jeg vågnede efter operationen.

ENDELIG!!
Endelig kom dagen hvor jeg skulle opereres d. 15/3-18. Jeg skulle køre hjemme fra vejle kl. 5 for at være klar til at møde ind på sygehuset 6.30. Da jeg ankommer til sygehuset med min mor, er der helt mørktlangt og de har været udenfor strøm og server nedbrud. Dette betød de ikke kunne indskrive patienter, eller gøre os klar til operationen. Jeg skulle ha været ind på operationsstuen kl. 7, men kom først afsted kl. 9. Da jeg var kommet ned på operationsstuen, blev jeg bedt om at tisse, også vejede de mig. Det gjorde de for at beregne mængden af narkose. Jeg vejede her 122,2kg, jeg havde altså formået at holde mit mål og endda tabe mig ekstra inden operationen.

Billedet herunder er taget kun to dage inden operationen.

Dette var mit forløb fra start til den dag jeg blev opereret, det var vildt hårdt, kræved sved, blod og tåre. Men jeg fortryder det på ingen måde. Mit næste indlæg vil være lidt om hvordan jeg nåde min operations vægt og hvordan jeg holdte den i 3 måneder.

Hvis der er spørgsmål eller noget i vil vide, så skriv endelig en kommentar under 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så voksen pludselig